Огляд стаціонарного 3G/4G маршрутизатора Huawei B525s

Huawei B525s - стаціонарний 3G/4G маршрутизатор з максимальною швидкістю прийому даних до 300 Мбіт/сек, зрозумілим веб-інтерфейсом налаштувань, великим набором функцій та можливостей маршрутизації, хорошим рівнем прийому сигналу та широким переліком різних портів для підключення різноманітних пристроїв по мережному кабелю USB і т.д. Модель прийшла на зміну вподобаному багатьом користувачам Huawei E5186s. У B525s немає якихось кардинальних змін крім більш сучасного корпусу та підтримки деяких частот LTE. Але не дивлячись на це модель вийшла досить гідна, з хорошими показниками прийому сигналу та швидкості обміну даними. До вашої уваги огляд Huawei B525s - швидкісного маршрутизатора з підтримкою 3G та 4G LTE для дому та офісу.

Придбати Huawei B525s →

Huawei B525s

Комплект поставки

До нас на тест потрапив маршрутизатор версії Huawei B525s-23a чорного кольору з логотипом оператора Orange, куди було встановлено оригінальну модифіковану прошивку, основною особливістю якої є розділ Антена, де виводяться показники сили сигналу стільникового оператора з різними параметрами, необхідними для налаштування виносної антени. Про неї докладніше ми поговоримо трохи згодом.

Huawei B525s поставляется в коробке из плотного картона в стиле продукции Huawei. Устройство может поставляться как в оригинальной хуавеевской коробке, так и в коробках с логотипами зарубежных операторов, таких как Orange, T-mobile, Plus, 3 и т.п. Т.к роутер выпускается для сетей операторов мобильной связи, находящихся на различных мировых рынках, дизайн коробки может отличаться, но содержимое - как правило одно и то же. Здесь нужно обращать внимание не на логотип оператора, а на версию маршрутизатора, коих есть две. Отличаются они только поддержкой некоторых частот LTE. Ниже мы опишем разницу между версиями. Роутеры Huawei B525s от различных операторов функционально одинаковы и прекрасно работают в сетях всех украинских операторов Киевстар, Vodafone и lifecell.

Huawei B525s BoxHuawei B525s Orange Huawei B525s Plus Huawei B525s T-mobile

Что в коробке?

У комплекті постачання із заводу йдуть сам роутер, блок живлення для підключення до мережі 220 вольт, Ethernet кабель та комплект макулатури з інформацією про швидкий старт. Документація зазвичай англійською чи іспанською мовами, тому буде корисна тим, хто володіє цими мовами. Штатних антен у заводському комплекті постачання немає, т.к. вони не всім потрібні і прилад чудово ловить сигнал за допомогою вбудованої антени. Якщо ви використовуєте роутер у місцях з хорошим покриттям, такі антени в принципі не потрібні, а в зонах невпевненого прийому, краще використовувати зовнішню антену великої потужності (від 13 Дб), а штатні антени в більшості таких випадків не ефективні.

Комплект постачання Huawei B525s

Зовнішній вигляд та елементи керування

Корпус пристрою, що потрапив до нас на тест, виконаний з матового пластику чорного кольору, стійкого до подряпин і потертостей. Існують роутери  Huawei B525s і в білому кольорі і який виглядає цікавіше – справа смаку. Чорний виглядає дуже лаконічно, а позолочена вставка на передній панелі надає вигляду дорожчих ноток. Саме в цій позолоченій вставці виробник і сховав індикатори, що сигналізують про роботу пристрою, активність передачі даних, рівень сигналу стільникового оператора, активність WiFi і підключення до Ethernet портів.

Huawei B525s - вид спереду та знизу

На нижній грані Huawei B525s захований слот для SIM-карти (під кришкою, що знімається). Використовується сімка формату micro-SIM, про що попереджає відповідну наклейку біля слота. Тому помилитися із розміром СІМ-картки буде непросто. Тут же ви знайдете наклейку з деякими технічними параметрами роутера, а саме моделлю, серійним номером та IMEI, назвою WiFi мережі, паролем доступу до неї, IP-адресою веб-інтерфейсу налаштувань, логіном та паролем доступу в меню налаштувань, а також встановлений за замовчуванням WPS PIN для швидкого доступу до бездротової мережі.

На верхній грані, яку виконали з глянсового пластику, розташувалися дві кнопки - Включення/Вимкнення приладу, а також кнопка активації WPS.

Задня панель багата різними роз'ємами та інтерфейсами. Тут під знімною кришкою розташовані два порти SMA для підключення зовнішньої антени, 4 Ethernet порти (один з яких комбінований WAN/LAN) RJ45, порт USB 2.0 для підключення мережного принтера, флеш-накопичувача або якоїсь іншої периферії, телефонний порт RJ11 для підключення телефонного апарата та здійснення дзвінків з SIM-карти, встановленої в роутері або через SIP-телефонію (вимагає наявності облікового запису у відповідного провайдера). Тут же порт для підключення адаптера живлення та кнопка Reset (скидання налаштувань роутера до заводських установок). Жодних інших кнопок або елементів керування немає.

Huawei B525s - вид ззаду та зверху

Технічні характеристики

Huawei B525s-23a относится к устройствам с поддержкой LTE Cat.6 с максимальной скоростью загрузки данных до 300 Мбит/сек (в режиме 4G). В режиме 3G максимальная скорость составляет 43,2 Мбит/сек. Маршрутизатор поддерживает широкий спектр частотных диапазонов и может работать во многих сетях мобильной связи как существующих, так и перспективных для нашей страны. В Украине может использоваться в сетях операторов Киевстар, Vodafone, Lifecell.

Существует две версии маршрутизатора Huawei B525s, которые отличаются только некоторой разницей в поддержках диапазонов частот LTE. Обе версии поддерживают украинские частоты и смогут работать в любой точке покрытия всех наших операторов, которые предоставляют услуги в стандарте 4G LTE.

Huawei B525s-23a

  • 4G LTE: FDD 800/900/1500/1800/2100/2600 МГц, TDD 2600 МГц
  • 3G: DC-HSPA+/HSPA+/UMTS диапазоны 900/2100 МГц
  • 2G: GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 МГц

Huawei B525s-65a

  • 4G LTE: FDD 2600/2100/1900/1800/1700/1400/900/850/800/700 МГц, TDD 2300/2500/2600 МГц
  • 3G: DC-HSPA+/HSPA+/UMTS диапазоны 1/2/5/6/8/19
  • 2G GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 МГц

Как наглядно видно из перечня поддерживаемых частот обе версии могут работать на существующих частотах LTE в Украине, а также поддерживают частоту 900 МГц, на которой уже в 2020 году планируется начало развертывания сети 4G LTE на большей части нашей страны.

Для обеспечения надежной беспроводной связи в маршрутизаторе установлен WiFi модуль IEEE 802.11ac с поддержкой частот 2,4 и 5 ГГц. Одновременное количество подключенных пользователей - до 64. Радиус действия Wi-Fi сети 50 метров на частоте 2,4 ГГц и до 20 метров на частоте 5 ГГц. Есть множество настроек контроля доступа, защиты от несанкционированного проникновения в сеть, родительского контроля и маршрутизации.

Huawei B525s-23a оснащений 4 гігабітними Ethernet портами RJ45, швидкість передачі даних в яких досягає 1 Гбіт/сек, портом USB 2.0, телефонним портом RJ11 і двома портами SMA для підключення зовнішньої антени, що підсилює. У мережах 4G LTE підтримується антена технологія MIMO.

Швидкість передачі даних

Про потенційно можливі швидкості передачі даних роутера Huawei B525s ми згадували вище. Тепер поговоримо про реальні. Як відомо, швидкість передачі даних у мобільних мережах залежить як від можливостей абонентського обладнання, так і від факторів з боку оператора зв'язку, таких як сила сигналу, завантаження стільникової мережі, наявність на БС обладнання 4G LTE або лише 3G UMTS та деяких інших. Традиційно ми зробили виміри швидкості Huawei B525s у місті Києві в умовах щільної міської забудови та достатньо великого завантаження мережі. Ось що вийшло:

Тест швидкості Huawei B525s у мережі Київстар Тест швидкості Huawei B525s у мережі Vodafone Тест швидкості Huawei B525s у мережі lifecell

Це досить умовні показники і вони можуть значно відрізнятися як у більшу, так і в меншу сторону залежно від умов використання приладу та факторів, викладених вище. також слід зауважити, що в місці тестування покриття lifecell залишає бажати кращого, тому і результати тестів виявилися дуже низькими. В інших містах і регіонах з хорошим покриттям швидкість мережі lifecel може досягати в середньому 30-50 Мбіт/сек. А деякі наші клієнти в мережі Київстар відзначали високі швидкості завантаження даних, на рівні 70-90 Мбіт/сек, у населених пунктах з хорошим покриттям мережі та поки що не великим завантаженням базових станцій оператора. Такі швидкості цілком можна порівняти з оптоволокном і дозволяють вирішувати будь-які завдання в мережі інтернет - від простого серфінгу по сторінках, до перегляду потокового відео, онлайн телебачення, 

Інтерфейс керування налаштуваннями

Вхід у веб-інтерфейс управління налаштуваннями роутера зазвичай у пристроїв Huawei 192.168.8.1. Для того, щоб зайти в меню налаштувань Huawei B525s, вставте в слот SIM-карту, увімкніть роутер, дочекайтеся поки він повністю завантажиться, загоряться індикатори стану, режиму передачі даних, WiFi та рівня сигналу мережі. Підключіться до роутера WiFi або Ethernet кабелю і відкрийте будь-який браузер інтернет. В адресному рядку браузера введіть  192.168.8.1 та натисніть кнопку Enter. Ви потрапите на стартову сторінку інтерфейсу налаштувань Huawei B525s.

Стартова сторінка меню налаштувань Huawei B525s

Для того, щоб увійти в меню налаштувань з правами адміністратора та мати можливість змінювати параметри маршрутизатора у верхньому правому куті вікна, натисніть меню Вхід. Відкриється вікно із введенням логіну та пароля. За промовчанням виробником встановлено такі параметри:

Login: admin

Password: admin

Заповніть поле логіна та пароля та натисніть кнопку Вхід. Після цього ви матимете можливість змінювати параметри та налаштування маршрутизатора на вашу думку. 

Інформація

Розділ під знаком питання - це інформаційний розділ "Про пристрій". Тут відображається інформація про різні параметри пристрою - IMEI, серійний номер, версія прошивки, версія веб-інтерфейсу, IP-адреса LAN, MAC-адреса LAN, показники рівня сигналу стільникового оператора, рівень шуму, діапазон частот, в якому в даний момент працює роутер та безліч інших параметрів.

Розділ Інформація про пристрій Huawei B525s

Антена

Другий пункт у головному горизонтальному меню управління маршрутизатором – це пункт Антена. Він потрібен для налаштування зовнішньої антени, що підсилює, у разі її використання. Зазвичай для такого налаштування користувачі користуються якимись сторонніми програмами, які ще потрібно десь знайти, завантажити та розібратися як користуватися. У Huawei B525s показники рівня сигналу, його потужності, шуму тощо. відображаються прямо у веб-інтерфейсі і нічого додатково вигадувати не потрібно. Це зручно, якщо ви налаштовуєте зовнішню антену і дуже полегшує всі маніпуляції з її орієнтацією на базову станцію.

Розділ із показниками рівня сигналу Huawei B525s

RSSI  (Received Signal Strength Indicator) - індикатор сили сигналу або потужність сигналу. Значення вимірюється дБм (dBm) зі знаком мінус. Чим мінус менше, тим краще потужність сигналу (Наприклад: сигнал - 58 dBm краще ніж сигнал -92 dBm). Відмінні показники RSSI від -30 dBm до -50 dBm, хороші від -50 dBm до -70 dBm, задовільні - від -70 dBm до -85 dBm і погані - від -85 dBm до -110 dBm. При показниках RSSI-120 dBm і нижче може спостерігатися відсутність сигналу, обрив голосового зв'язку та відсутність підключення до інтернету.

RSRP  (Reference Signal Received Power) – рівень сигналу, який приймається з Базової Станції. RSRP вимірюється в дБм (dBm). Якщо значення RSRP= -120 dBm та нижче, LTE-підключення може бути нестабільним або взагалі не встановлюватись. Чим більший показник RSRP, тим рівень сигналу вищий і швидкість передачі буде швидше. Нормальні показники – це від -50 dBm до -95 dBm. Погані показники – від 110 dBm і нижче.

SINR  (Signal Interference + Noise Ratio) також званий  CINR (Carrier to Interference + Noise Ratio) – відношення рівня корисного сигналу до рівня шуму (або співвідношення сигнал/шум). Значення SINR вимірюється в дБ (dB). Чим вище це значення, тим краще якість сигналу. При значеннях SINR нижче 0 швидкість підключення буде дуже низькою, тому що це означає, що в сигналі, що приймається шуму більше, ніж корисної частини, при цьому ймовірність втрати LTE-з'єднання також існує. Тому при хорошому сигналі показник SINR повинен бути з плюсом і чим показник вищий, тим якісніший сигнал, в ньому менше шуму і тим вища швидкість передачі даних. Для прикладу можна помітити, що показники SINR 20 dB і вище – це дуже хороший, 10-20 dB – хороший, від –10 dB до 5 dB – задовільний, від –10 dB і нижче – поганий.

RSRQ  (Reference Signal Received Quality) – якість прийнятих пілотних сигналів. Значення RSRQ вимірюється в дБ (dB). Цей показник характеризує рівень шуму. Чим він менший, тим краще. При хорошому сигналі RSRQ прагне нулю чи позитивного значення. 

Як цим скористатися?

  1. Вставте в слот SIM-картку оператора, яким ви бажаєте користуватися. 
  2. Увімкніть роутер і дочекайтеся повного завантаження. 
  3. Підключіться до роутера через WiFi або мережний кабель і зайдіть у веб-інтерфейс налаштувань. Зайдіть в меню "Антенна"
  4. Встановіть антену на даху, балконі або на іншому місці, де ви плануєте її змонтувати. З'єднайте антену з роутером за допомогою кабелю та перехідників.
  5. Повертайте антену у бік базової станції оператора та дивіться зміни параметрів сигналу.

Для того, щоб сигнал був максимально якісний і швидкість прийому та передачі даних була максимальна потрібно щоб значення RSSI, RSRP і RSRQ були якнайменше (зі знаком мінус), а значення SINR - якомога більше (зі знаком плюс) . Тому потрібно підбирати положення антени, змінювати кути нахилу та напрямок, щоб досягти максимально можливого у вашому місці положення результату. І для цього не потрібно шукати якихось сторонніх програм, а досить просто відкрити розділ Антена у веб-інтерфейсі керування Huawei B525s, де відображаються всі необхідні для налаштування антени параметри стільникового сигналу.

Статистика

У даному розділі роутера Huawei B525s представлена ​​статистика часу підключення до мережі інтернет та використаного трафіку за поточну сесію та за весь час використання пристрою.  

Розділ статистики Huawei B525s

Якщо у Вас не безлімітний пакет інтернету, тут можна задати ліміт використання трафіку за місяць, що дозволить не перевищувати пакетні мегабайти і не "потрапити" на додаткові витрати. Щоб встановити ліміт, натисніть на відповідну кнопку. Відкриється вікно, де можна ввести число місяця, від якого вестиметься відлік, вказати місячний ліміт трафіку (наприклад 20 Гб) та вказати при досягненні якого обсягу використаного трафіку у відсотках система повинна сповістити, що трафік закінчується. Щоб зберегти установки, натисніть Зберегти.

Установка ліміт трафіку в Huawei B525s

У цьому розділі Ви можете видалити історію використання роутера (час і обсяг трафіку). Для цього натисніть кнопку Видалити історію та підтвердіть своє бажання зробити це. 

SMS

У цьому розділі, як ви самі розумієте, здійснюється управління прийнятими SMS повідомленнями. Тут можна читати прийняті повідомлення, створювати нові, імпортувати повідомлення із SIM-картки, видаляти непотрібні. 

Налаштування SMS у роутері Huawei B525s

З налаштувань тут доступні зміни номера SMS-центру (який підставляється автоматично з пам'яті SIM-картки та змінювати його в принципі немає необхідності) та увімкнення або вимкнення звіту про доставку SMS-повідомлення.

Налаштування SMS у Huawei B525s

USSD

Наступний по порядку розділ - це USSD запити за допомогою яких прямо з веб-інтерфейсу роутера можна відправляти їх оператору і отримувати ту чи іншу інформацію, наприклад залишок коштів на рахунку, кількість мегабайт, що залишилися, поточний тариф і багато іншого. Це надзвичайно корисна можливість, т.к. не доводиться діставати СІМ з роутера і вставляти її в телефон для перевірки наприклад балансу.

USSD запити у Huawei B525s

Так, наприклад, для перевірки балансу в мережі Київстар слід перейти в меню "Перевірка послуг". У полі введіть *111# і натисніть кнопку Надіслати.

Перевірка послуг USSD Huawei B525s

Розпочнеться процес обміну командами із сервером оператора.

Відправка USSD запиту в Huawei B525s

Після цього у центральне поле буде виведено повідомлення про стан балансу на телефонному номері.

Отримання відповіді на USSD запит у Huawei B525s

SIM-меню

У цьому розділі ви знайдете будь-яку операторську лабуду на кшталт погоди, гороскопу, знайомств, анекдотів та іншого, що підтягується з пам'яті SIM-картки. Особисто я ніколи цієї фігні не відкриваю і не користуюся. І вам не раджу. Все що потрібно їсти в інтернеті, а тут не досвідченому користувачеві можна щось наклацати, підписатися на якусь брехню, за яку "добрий оператор" ще й гроші постійно списуватиме.

SIM-меню Huawei B525s

Ще

У пункті Ще приховуються розділи контактів, загального доступу, оновлення та посилання на завантаження програми для керування налаштуваннями роутера зі смартфона.

У розділі Контакти можна підтягнути контакти зі встановленої SIM-картки. 

Розділ Загальний доступ дозволить настроїти доступ до мережного принтера або накопичувача інформації з усіх підключених до маршрутизатора пристроїв.

Розділ Загальний доступ до Huawei B525s

Максимальна кількість користувачів, які можуть мати спільний доступ до принтера або носія інформації, - 5. Для кожного з них можна створити окрему папку спільного доступу, а також права читання та запису. Це зручна функція, наприклад, для офісних співробітників з різними функціональними обов'язками та правами доступу до тієї чи іншої інформації.

У цьому розділі можна налаштувати функцію DLNA для доступу до фото, відео та мультимедіа на накопичувачі, підключеного до роутера зі смартфонів та планшетів.

Налаштування DLNA у Huawei B525s

Розділ Оновлення передбачено для можливості оновлення прошивки роутера локальним файлом. Якщо з якоїсь причини оновлення не прилітають через інтернет або ви хочете оновитися на якусь модифіковану прошивку - теоретично це можна зробити в цьому розділі. Але нагадуємо, що не досвідченим користувачам не слід самостійно займатися цим і намагатися прошити пристрій локальним файлом. Невдалі дії пов'язані з цим можуть легко "округлити" роутер, що призведе до втрати гарантії і в деяких випадках неможливо відновити пристрій взагалі. Тому якщо ви не фахівець – не намагайтеся самостійно змінювати прошивки Huawei B525s (крім тих, що завантажуються автоматично через інтернет).

Налаштування

Найбільший розділ меню управління, де є всі можливості для зміни параметрів Huawei B525s.

Майстер швидкого налаштування

І найперший пункт вкладеного меню – не складне швидке налаштування роутера для роботи. Вона складається із двох кроків. Перший – вибір назви WiFi мережі. У полі SSID встановлено назву за промовчанням. Ви можете залишити його як є або змінити більш звичне для вас і натиснути кнопку Далі.

Швидка настойка Huawei B525s

Якщо поставити галочку біля Зміни пароля, то на наступному кроці вам буде запропоновано ввести новий пароль замість встановленого за замовчуванням.

Другий крок - вибір, як роутер буде оновлюватися - автоматично або вручну. Зробивши вибір на свій розсуд, натисніть кнопку Готово.

Швидке налаштування роутера Huawei B525s

Комутоване з'єднання

Настройки в этом пункте меню отвечают за работу модема и функционирование роутера в мобильных сетях. Здесь вы можете выбрать стандарт связи и частоту, в которой должен работать роутер, настроить точку доступа, включить или выключить передачу данных в роуминге и т.п. В меню Мобильное соединение как раз можно включить или выключить передачу данных вообще или в роуминге.

Меню Мобільне з'єднання Huawei B525s

В разделе Управление профилями можно создать или выбрать из имеющихся значения точки доступа APN для используемой SIM-карты. И хотя обычно все данные здесь подтягиваются по умолчанию из памяти SIMки бывают случаи, когда нужно изменить значения по умолчанию. Для этого можно нажать на кнопку Новый профиль и создать его согласно подсказкам системы. Кстати подсказок этих и различных пояснений в каждом разделе достаточно, поэтому даже если вы не опытный пользователь прочитав подсказки практически в каждом пункте меню вы более-менее сможете представлять для чего та или иная функция в маршрутизаторе Huawei B525s.

Налаштування APN у Huawei B525s

Наступний пункт Налаштування мережі відповідає за роботу роутера Huawei B525s у тих чи інших стандартах та діапазонах частот. Тут ви на свій розсуд можете вибрати частотні діапазони в стандартах 4G LTE, 3G UMTS і 2G GSM в яких повинен працювати маршрутизатор, або вибрати всі підтримувані, як це зроблено за замовчуванням.

Налаштування мережі у роутері Huawei B525s

Нагадаємо, що на початок 2020 року в Україні мережі 2G GSM працюють на частотах 900/1800 МГц, мережі 3G UMTS – на частоті 2100 МГц та мережі 4G LTE – на частотах 1800/2600 МГц. У перспективі до кінця року планується початок розгортання мереж LTE на частоті 900 МГц.

VoLTE

У цьому розділі можна активувати функцію VoLTE – технологію передачі голосу через мережу 4G LTE, засновану на IP Multimedia Subsystem. Дозволяє надавати голосові послуги та доставляти їх як потік даних LTE.  Важливо, щоб оператор зв'язку підтримував цю функцію.

Установки VoLTE в Huawei B525s

Ethernet

Як очевидно з назви в розділі  Ethernet, здійснюється налаштування підключення до роутера по мережевих кабелях.

Налаштування Ethernet у Huawei B525s

Налаштування Ethernet у Huawei B525s

Налаштування Ethernet у Huawei B525s

VPN

У роутері Huawei B525s є вбудований VPN клієнт, за допомогою якого можна зробити перебування в Інтернеті більш захищеним і конфіденційним. У цьому розділі можна налаштувати VPN-клієнта.

VPN-клієнт у роутері Huawei B525s

Wi-Fi 

Наступний важливий розділ меню керування роутером Huawei B525s - це налаштування бездротової мережі Wi-Fi. Тут можна встановити установки основної та гостьової мережі для кожного з частотних діапазонів 2,4 ГГц і 5 ГГц - задати назву мережі, вибрати ключ шифрування і призначити пароль доступу. Також доступна можливість приховати трансляцію назви WiFi мережі, що зробить її не видимою для сторонніх, а підключитися до неї зможуть тільки ті, хто знає точну назву мережі та пароль доступу.

Основні налаштування WiFi роутера Huawei B525s

У додаткових налаштуваннях ви зможете задати параметри мовлення для кожної мережі 2,4 і 5 ГГц, а саме режим роботи WiFi, канал мовлення і смугу частот трансляції бездротового каналу.

Додаткові налаштування WiFi роутера Huawei B525s

Для додаткової безпеки бездротової мережі можна блокувати різні пристрої, підключені до мережі роутера Huawei B525s, за MAC-адресою.

Блокування за MAC-адресою WiFi роутера Huawei B525s

А також налаштування функції WPS для швидкого доступу до Wi-Fi мережі роутера без введення ключа безпеки, а ввівши лише встановлений ПІН-код. На сторінці налаштування WPS все це можна призначити та за необхідності користуватися.

Налаштування WPS у роутері Huawei B525s

DHCP

DHCP - це протокол динамічного налаштування вузла. DHCP призначено для налаштування хоста через віддалений сервер. DCHP підтримується за замовчуванням більшістю сучасних операційних систем, і цей протокол виступає як відмінна альтернатива рутинному ручному настроюванню параметрів мережі для сервера або пристрою, що підключається. Протокол DHCP можна налаштувати в цьому пункті меню, але він може знадобитися лише системним адміністраторам, а якщо Ви звичайний користувач інтернету можете сміливо сюди не заходити.

Безпека

Як очевидно, з назви в цьому розділі представлені налаштування безпеки маршрутизатора. Тут Ви можете налаштувати параметри, що запобігають несанкціонованому доступу до мережі роутера. Тут можна встановити захист PIN-кодом, увімкнути брендмауер, налаштувати фільтр MAC-адрес, IP-адрес, налаштувати параметри NAT, DMZ, задати DDNS, налаштувати SIP-телефонію та багато іншого.

Система

У цьому розділі відображається зведена інформація про маршрутизатор і деякі параметри його роботи, а також є можливість продіагностувати роутер, перезавантажити його або скинути налаштування до заводських, встановити пароль для входу в адмін-інтерфейс, налаштувати зовнішню антену і т.д.

Найчастіше використовувані розділи – це  Інформація про пристрій  та  Налаштування антени .

У інформації про пристрій також доступні поточні параметри сигналу стільникового оператора, які виводяться не у вигляді звичних паличок шкали, а в цифровому форматі, що дуже зручно при налаштуванні зовнішньої антени.

Інформація про роутер Huawei B525s

А в розділі  Налаштування антени  можна налаштувати під час використання зовнішньої антени.

Розділ налаштування антени в Huawei B525s

За замовчуванням встановлено автоматичний режим, у якому маршрутизатор сам визначає, яка антена використовується. Вибір параметрів Авто, Вбудована, Зовнішня, Змішаний. При використанні зовнішньої антени рекомендується переключитися в режим Зовнішня, після чого натисніть кнопку Застосувати, щоб зберегти налаштування. При використанні звичайної антени підключайте її до порту 1, при використанні MIMO антени, звичайно ж підключайте її до обох портів 1 і 2.

Вибір параметрів антени Huawei B612s

В підсумку

Huawei B525s- відмінне рішення для приватного та корпоративного сектору. Крім досить привабливого дизайну, який став ще більш сучасним у порівнянні з конкуруючими пристроями, маршрутизатор може похвалитися гарною начинкою та відмінними технічними параметрами, які дозволять швидко, якісно та надійно організувати доступ в інтернет через 4G LTE мережі стільникових операторів. Huawei B525s підійде для квартири та будинку, офісу та магазину - скрізь, де потрібний стабільний якісний зв'язок, там де потрібно підключити велику кількість різних пристроїв як по WiFi, так і по звичайних мережевих кабелях. А можливість здійснювати дзвінки через роутер або через SIP-шлюз є додатковою плюшкою насамперед для корпоративних клієнтів. Крім того 4G маршрутизатор Huawei B525s як і багато пристроїв Хуавей має гарний прийом сигналу і високу надійність у роботі. Так, що ми сміливо можемо його рекомендувати.

Переваги

  • привабливий сучасний дизайн;
  • надійність та довговічність роботи;
  • мультистандартність – робота у всіх існуючих мережах 3G UMTS/HSPA та 4G LTE в Україні, а також підтримка перспективних;
  • висока швидкість передачі (до 300 Мбіт/сек);
  • гарний рівень прийому сигналу;
  • можливість підключення зовнішньої антени; підтримка MIMO;
  • дводіапазонний гігабітний WiFi 802.11 b/g/n/ac 2,4 ГГц та 5 ГГц;
  • наявність гігабітних LAN-портів для підключення різних пристроїв мережевих кабелів;
  • апаратна підтримка SIP-телефонії;
  • зручний веб-інтерфейс налаштувань із підтримкою російської мови;
  • можливість обміну SMS повідомленнями прямо у веб-інтерфейсі налаштувань роутера;
  • можливість надсилати USSD запити про стан балансу рахунку тощо;
  • вбудований в інтерфейс розділ з показниками рівня сигналу, необхідні налаштування зовнішньої антени.

Недоліки

  • ціна, трохи вища за аналоги

Аналоги

Придбати Huawei B525s →

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ваші П.І.Б.
E-mail
Відгук
Рейтинг