Огляд GlocalMe G4 Pro - мобільного 4G LTE WiFi роутера для подорожей

GlocalMe G4 Pro  - портативний роутер, що має деякі функції, які запозичені у смартфонів і які ви точно не зустрінете у його побратимів за класом - портативних WiFi роутерів. GlocalMe G4 Pro насамперед мобільний Wi-Fi роутер, який дозволить бути онлайн у будь-якій країні світу за досить демократичними роумінговими тарифами. До вашої уваги огляд  GlocalMe G4 Pro - мобільного 4G LTE WiFi роутера для мандрівників.

Придбати GlocalMe G4 Pro (Black) →

Придбати GlocalMe G4 Pro (White) →

GlocalMe G4 Pro

Комплект поставки

Роутер  GlocalMe G4 Pro поставляється у фірмовій коробці із щільного картону білого кольору.

Коробка GlocalMe G4 Pro вид спереду Коробка GlocalMe G4 Pro вид ззаду

У комплекті поставки нічого надприродного - сам роутер, кабель USB Type C для заряджання пристрою, кабель OTG Type C для заряджання різних приладів від батареї роутера (функція Power Bank), скріпка для вилучення лотка SIM-карти та інструкція зі швидкого старту англійською та китайською мовами. Блоку живлення немає. Роутер можна заряджати від USB-порту комп'ютера або ноутбука або докупити блок живлення окремо. Бажано, щоб блок живлення був щонайменше 2А т.к. пристрій має ємну батарею і блок живлення на 1А заряджатиме його досить довго.

Комплект поставки GlocalMe G4 Pro

Виглядає все пристойно та досить дорого. Такий пристрій не соромно презентувати комусь у подарунок або купити собі коханому для інтернету за кордоном.

Зовнішній вигляд та елементи керування

Зовні GlocalMe G4 Pro нагадує смартфон. Випускається в корпусах білого та чорного кольорів. Більшу частину передньої панелі займає кольоровий екран роздільною здатністю 720p - 1280 х 720 пікселів. На ньому відображаються дані про використаний трафік інтернет, кнопки швидкого доступу до меню управління, карт Google, програмі Trip Advisor, Google перекладачеві та інших функцій. У верхній частині дисплея відображаються іконки рівня сигналу мобільного оператора, тип мережі, активності передачі даних, заряд батареї, активність WiFi і поточний час.

Передня панель GlocalMe G4 Pro

Задня панель виконана з матового пластику, стійкого до потертостей та подряпин. На ній практично не видно відбитків пальців, особливо у версії білого кольору.

Задня панель GlocalMe G4 Pro

Бічні грані – металеві. У чорної версії вони сріблястого кольору, у білої золотистого. На правій грані розташовується кнопка вмикання/вимикання живлення, лоток для SIM-карти та картки пам'яті, а також порт USB Type C.

Права грань GlocalMe G4 Pro

На лівій грані є тільки гойдалка регулятора гучності.

Ліва грань GlocalMe G4 Pro

На нижній грані розміщуються отвори вбудованого динаміка та мікрофона, який використовується для голосового введення в режимі перекладача.

Нижня грань GlocalMe G4 Pro

Розміри роутера GlocalMe G4 Pro 136 х 72,2 х 12 мм що дійсно можна порівняти з габаритами 5-дюймового смартфона, які випускалися не так давно. Його зручно транспортувати у кишені чи сумці. Єдине про що варто подбати - щоб у сумці дисплей не подряпався об тверді предмети (наприклад, ключі або т.п.). Для цього можна придбати сумісний за розмірами чохол.

Габарити роутера GlocalMe G4 Pro

Технічні характеристики

Як вже згадано вище, на передній панелі розташований 5-дюймовий кольоровий сенсорний дисплей роздільною здатністю  1280 х 720 пікселів. Він виконаний за технологією LCD. У темряві або в сонячну погоду його яскравості цілком достатньо для комфортного використання. На яскравому сонці картинка блисне і іноді потрібно придивлятися до зображення, щоб зрозуміти, що відбувається на екрані. 

Оскільки GlocalMe G4 Pro глобальний 4G маршрутизатор він підтримує безліч поширених у різних країнах світу стандартів мобільного зв'язку для того, щоб мандрівник зміг користуватися інтернетом у більшості країн світу.

Підтримуються такі частотні діапазони:

  • 4G LTE  FDD Bands 1/2/3/4/5/7/8/9/12/13/17/18/19/20/25/26/28/66 та TDD Bands 34/38/39/40/ 41
  • 3G UMTS/WCDMA  Bands 1/2/4/5/6/8/9/19
  • 2G GSM  1900/1800/900/850 МГц

Максимальна швидкість завантаження даних у мережах 4G LTE – до 150 Мбіт/сек, відправлення даних – до 50 Мбіт/сек. У мережах 3G HSPA/HSPA+ підтримується швидкість завантаження інформації до 42 Мбіт/сек, відправлення – до 5,76 Мбіт/сек. 

На борту встановлено однодіапазонний WiFi модуль стандарту IEEE 802.11 b/g/n, який працює на частоті 2,4 ГГц. Одночасно до бездротової мережі роутера можуть підключатися до 10 клієнтських пристроїв. Радіус дії бездротової мережі 10-15 метрів. У GlocalMe G4 Pro використовується слот для SIM-карти формату nano-SIM. 

У роутері  GlocalMe G4 Pro є вбудована eSIM за допомогою якої можна підключатися до мережі інтернет у різних країнах світу за пільговими роумінговими тарифами. Дана електронна сім карта використовує технологію Cloud eSIM і дозволяє користуватися інтернетом практично в будь-якій країні світу без переплат за дорогий роумінг. Для того, щоб скористатися даною можливістю, потрібно скачати на смартфон фірмовий додаток GlocalMe, встановити його, зареєструватися, створити обліковий запис користувача і поповнити рахунок з якого будуть списуватися кошти за користування інтернетом у тій чи іншій країні. Тарифи можуть змінюватись в залежності від локації та оператора зв'язку до якого підключається пристрій. Вони відображаються у додатку і ви можете вибрати відповідний тариф. При використанні eSIM швидкість звичайно нижча, але вона все одно зручна для використання на кількох клієнтських пристроях. У середньому через роумінгову eSIM можна отримати 20-30 Мбіт/сек на скачування та близько 10 Мбіт/сек на відправлення даних.

За автономність відповідає вбудований акумулятор ємністю 3900 мАг, від повного заряду якого маршрутизатор за заявами виробника може опрацювати 15-20 годин (залежно від навантаження). Є функція швидкого заряджання та роз'єм USB Type-C. Присутня функція Power Bank, де при використанні кабелю OTG від батареї роутера можна зарядити сторонній пристрій (наприклад смартфон).

Габарити пристрою: 136 x 72 x 12 мм, вага: 190 грам.

Меню керування

Для повноцінного використання роутера та можливості керування всіма його функціями на смартфон необхідно встановити мобільний додаток, який доступний для скачування в магазинах AppStore та Google Play. Воно безкоштовне і називається GlocalMe – Everyday Portable Internet. У цьому додатку можна контролювати витрати трафіку, купувати пакети даних для тієї чи іншої країни або регіону, куди користувач збирається відправитися, керувати підключеними до мережі роутера пристроями, вибирати яку SIM-картку використовувати - вбудовану eSIM або стандартну SIM-карту, змінювати назву WiFi мережі та пароль і т.д. Нижче ми розглянемо меню керування на дисплеї роутера та в інтерфейсі програми.

Меню керування на дисплеї

Для включення роутера потрібно натиснути та потримати протягом 3 секунд кнопку на правій бічній грані пристрою. Екран засвітиться і розпочнеться завантаження системи. Через 20-25 секунд прилад готовий до роботи. У разі увімкненого стану при короткому натисканні на кнопку Увімкнення / Вимикання живлення активується або деактивується екран.

Після увімкнення користувач потрапляє на головний екран меню роутера. У верхній частині зліва знаходиться піктограма активності WiFi модуля, а циферка біля неї - означає кількість підключених пристроїв. Праворуч – індикатори типу мережі, рівня сигналу, активності передачі даних, заряду батареї та поточний час. Сам головний екран розбитий на кілька частин, де все досить просто для розуміння. Тут відображається лічильник трафіку в реальному часі, тип SIM-карти (SIM-card - стандартна сімка, vSIM - вбудована віртуальна сімка), навіщось на головний екран виведений IMEI приладу. Також з головного екрану ви можете запустити програму Google Карти (показу не потребує), Тріп Адвізор(цікавий додаток для мандрівників, де можна знайти готелі, ресторани, музеї та інші визначні пам'ятки з фото відгуками реальних людей, цінами тощо практично для будь-якої країни світу). Тут же кнопка More - натиснувши яку ви потрапите до списку інших встановлених програм. 

GlocalMe G4 Pro home screen

Натиснувши на найбільшу область екрана, де знаходиться лічильник трафіку, користувач потрапляє в розділ, звідки можна швидко змінити назву WiFi мережі та пароль доступу до неї, переглянути інформацію про пристрій, а також перейти в розділ налаштувань роутера.

Menu GlocalMe G4 Pro

Якщо ви хочете змінити ім'я бездротової мережі та пароль доступу до неї на більш звичні - натисніть на світло зелену область, де вказано встановлені ім'я та пароль WiFi. Відкриється розділ керування налаштуваннями бездротової мережі, де можна окремо змінити назву та пароль доступу. Щоб зберегти введені дані, натисніть кнопку ОК внизу екрана. Щоб вийти з розділу у верхньому лівому куті екрана, натисніть стрілку вліво.

Налаштування WiFi в GlocalMe G4 Pro

Ви потрапите до розділу налаштувань роутера GlocalMe G4 Pro. Також в нього можна потрапити, натиснувши кнопку More (див. зображення вище). 

У меню керування налаштуваннями доступні пункти, які дозволяють змінити деякі параметри роботи роутера (див. нижче).

Меню керування налаштуваннями GlocalMe G4 Pro

Hotspot

З першим пунктом Hotspot ми вже знайомі. Він дозволяє редагувати назву та пароль WiFi мережі роутера.

User Manager

Меню User Manager (Керування користувачами) дозволяє керувати підключеними до WiFi мережі роутера  GlocalMe G4 Pro пристроями. У цьому розділі є лічильник підключених пристроїв, список підключених пристроїв з MAC-адресами. На проти кожного пристрою є кнопочка з інформацією, натиснувши на яку ви отримаєте більш детальну інформацію про підключений пристрій - МАК-адресу, IP-адресу, де також буде можливість заблокувати даний прилад для підключення до WiFi роутера.

Управління користувачами в GlocalMe G4 Pro

SIM Card Manager

SIM Card Manager - меню керування SIM-картами, в якому можна вибрати яку СІМ-ку використовувати - вбудовану хмарну SIM-карту для інтернету в роумінгу ( VSIM ) або фізичну SIM-карту, встановлену у відповідний слот ( SIM1 ). Для використання всередині країни звичайно потрібно використовувати фізичну СІМ-ку, яка значиться в меню під індексом SIM1 . А от якщо ви будете використовувати роутер в подорожі в іншій країні, то щоб не переплачувати за роумінгові мегабайти доцільніше звичайно переключити роутер в режим хмарної СІМ-карти (VSIM) і через додаток купити необхідну кількість гігабайт за дешевшою ціною .

Управління SIM-картами в GlocalMe G4 Pro

Data Usage Protection

У меню Захист даних можна увімкнути або вимкнути цю функцію, яка покликана обмежувати фонову активність програм роутера, автоматичну синхронізацію та оновлення. Увімкніть цю функцію, коли ви перебуваєте в іншій країні, щоб запобігти швидкій витраті пакетних мегабайт. Enable – функція включена, Disable – відключена.

Увімкнення функції захисту даних 

My SIM

У розділі My SIM доступна інформація про активну SIM-картку, де відображаються дані про активність передачі даних, назву оператора зв'язку, яка використовується (вбудована VSIM або фізична), а також лічильник трафіку.

Розділ меню з інформацією про СІМ-картку

Scan to Bind

У цьому розділі ви знайдете QR-код для сполучення роутера та смартфона. Щоб сполучити два ці пристрої та повноцінно користуватися всіма можливостями роутера  GlocalMe G4 Pro потрібно встановити програму GlocalMe - Everyday Portable Internet, підключитися смартфоном до бездротової мережі роутера, відкрити цей розділ та відсканувати запропонований QR-код. Після цього будуть доступні додаткові функції керування роутером із програми на смартфоні, включаючи можливість купівлі різних пакетів даних для поїздок до різних країн та регіонів.

QR-код для сполучення зі смартфоном

Language

Мови інтерфейсу меню роутера. На наш величезний жаль ні української ні російської тут немає. З більш-менш зрозумілих лише англійська. Все інше – китайська абракадабра.

Доступні мови інтерфейсу роутера

Lock Screen

У меню Блокування екрана можна заблокувати екран паролем і встановити його або змінити. Ця можливість служить для захисту пристрою від несанкціонованого доступу сторонніми особами, простіше якщо стороння людина отримає доступ до пристрою, то не зможе з ним нічого зробити (крім вимкнення) без знання пароля.

Розділ налаштувань блокування екрану

Update

Щоб зменшити витрати трафіку, скористайтеся оновленнями лише через WiFi. У цьому розділі можна активувати або деактивувати цю функцію.

Автоматичне оновлення додатків по WiFi

Contact Information

У цьому розділі ви знайдете контактну інформацію виробника: e-mail, адресу веб-сайту, а також контактний телефон служби підтримки клієнтів. Якщо буде така необхідність, можете написати виробнику або зателефонувати.

Контактна інформація

About

У цьому розділі зібрана інформація про пристрій: модель, роздільна здатність екрана, кількість вільної пам'яті, MAC-адреса, ID, IMEI, версія прошивки і т.д. Тут же у пункті Factory Reset можна зробити скидання налаштувань до заводських установок.

Меню Про пристрій

Мобільний додаток

Мобільний додаток  GlocalMe - Everyday Portable Internet доступний для безкоштовного скачування в магазинах додатків для Android та iOS. Його можна встановити як на смартфон, так і на планшет (головне щоб у ньому була будь-яка камера, яка знадобиться для сканування QR-коду та сполучення роутера зі смартфоном або планшетом). Значок програми виглядає так:

Додаток GlocalMe - Everyday Portable Internet у магазині Google Play Store

Встановіть його на свій мобільний пристрій і підключіться WiFi до бездротової мережі роутера. Логін та пароль доступу вказані в меню роутера (див. вище). 

Після запуску програми відкривається вікно авторизації, де пропонується авторизуватися одним із способів: за номером телефону, електронною поштою або через обліковий запис Google. При виборі авторизації за номером телефону система відправить на вказаний номер перевірочне SMS з кодом, який потрібно буде ввести у відповідне поле, а при виборі через e-mail лист у якому буде вказано код перевірки.  

Вікно авторизації програми GlocalMe

Ми вибрали найпростіший спосіб - через Google обліковий запис, ви ж можете вибрати будь-який зручний вам спосіб. При авторизації через гугл-обліковий запис відкриється вікно, в якому потрібно буде вибрати обліковий запис через який буде здійснена авторизація. Якщо у вас у смартфоні кілька акаунтів - виберіть той, через який буде здійснено авторизацію та натисніть на нього.

Авторизація у програмі GlocalMe - Everyday Portable Internet через обліковий запис Google

Далі потрібно буде вибрати країну перебування. Увага! Країна перебування вибирається один раз і потім для цього облікового запису її вже неможливо буде змінити. Натисніть кнопку Country/region.

Вибір країни перебування

Відкриється список країн, у яких виберіть країну, в якій ви знаходитесь. У цьому випадку ми обрали Україну.

Вибір країни перебування

Програма видасть повідомлення, що країна розташування вибирається один раз і надалі для цього облікового запису її не можна буде змінити. Натисніть кнопку Continue у нижній частині екрана.

Вибір місця знаходження

Відкриється стартова сторінка програми. У нижній частині іконки – домашня сторінка Home (із зображенням будиночка), Device – управління налаштуваннями пристрою та Profile – управління профілем.

Стартова сторінка програми GlocalMe - Everyday Portable Internet

На домашній сторінці, якщо проскролить її вниз, ви знайдете пропозиції купівлі різних пакетів даних для глобального використання інтернету або пакети для використання в тій чи іншій країні або регіоні (Європа, Азія, Америка і т.д.).

Пропозиції для придбання пакетів даних у роумінгу Пропозиції для придбання пакетів даних у роумінгу Пропозиції для придбання пакетів даних у роумінгу Пропозиції для придбання пакетів даних у роумінгу

Доступні можливості придбання пакетів даних різного обсягу (1 Гб, 3 Гб, 10 Гб, 12 Гб тощо) для окремо взятої країни або для регіону (наприклад, Європа, Азія, Америка тощо). Доцільно купувати пакет для однієї країни, якщо ви їдете в якусь конкретно взяту країну і більше нікуди звідти подорожувати не плануєте або пакет для цілого регіону, якщо ви плануєте подорож кількома країнами в зазначеному регіоні. 

Пропозиції для придбання пакетів даних у роумінгу для регіону Європа Пропозиції для придбання пакетів даних у роумінгу для всього світу Пропозиції щодо придбання пакетів даних у роумінгу для регіону Америка

Наприклад, вас цікавить пакет даних для регіону Європи обсягом 3 Гб. Після придбання цей пакет діятиме протягом 30 днів і його можна використовувати під час кількох поїздок у 30-денний термін (якщо ви не вичерпаєте обсяг трафіку в першу поїздку). Натисніть кнопку 3Gb 30 Days package . Відкриється сторінка з описом пакета даних - вартістю, терміном дії та переліком країн, де діє зазначений пакет. Для продовження покупки натисніть кнопку Buy now .

Купівля пакету даних для регіону Європа 

Відкриється сторінка із вибором типу оплати. Якщо ви згодні здійснити покупку за допомогою банківської картки, натисніть кнопку Online Payment .

Купівля інтернет-трафіку для регіону Європа

Відкриється сторінка із вибором платіжної системи. Тут доступна оплата за допомогою банківської картки, системи Pay Pal, китайських систем AliPay, WeChat Pay та Union Pay. Для мешканців нашої країни найбільш прийнятна оплата за допомогою банківської картки. Натисніть кнопку Credit Card ., а потім кнопку Pay Now (Сплатити зараз) у нижній частині екрана.

Вибір платіжної системи

У вікні потрібно заповнити необхідні поля - e-mail платника, номер банківської картки, місяць і рік, до яких дійсна карта, CVV-код. Якщо всі поля заповнені правильно, натисніть кнопку Pay 30$ під формою. Якщо ваш банк вимагатиме перевірочний код для здійснення платежу на наступному кроці, потрібно буде його ввести і натиснути кнопку Pay. Перевірочний код зазвичай відправляється в СМС-форматі на фінансовий номер платника або банківський додаток. Після успішної оплати гроші будуть зараховані на рахунок постачальника послуги та вам нарахується придбаний обсяг трафіку інтернет у вказаному регіоні.

Дані банківської картки для оплати пакету даних

Розділ Device

У цьому розділі здійснюється керування налаштуваннями роутера і він дублює відповідний розділ на дисплеї роутера  GlocalMe G4 Pro. Тут можна змінити назву WiFi мережі та пароль доступу до неї, переглянути список підключених до роутера пристроїв і за необхідності заблокувати якісь із них, увімкнути або вимкнути функцію захисту даних, вимкнути або перезавантажити роутер віддалено, зробити скидання до заводських установок.

 Розділ керування налаштуваннями роутера GlocalMe G4 Pro

Розділ Profile

У цьому розділі здійснюється керування профілем, активованим на роутері. Сюди виводиться інформація про куплені пакети даних, баланс профілю, лічильник трафіку, всілякі купони на знижку, розділи онлайн підтримки, питання, що часто ставляться, і контактна інформація служби підтримки абонентів. Все це доступно англійською мовою.

Розділ керування налаштуваннями профілю GlocalMe G4 Pro

В підсумку

Роутер GlocalMe G4 Pro - пристрій, безумовно, цікавий і корисний насамперед для мандрівників і людей, які часто їздять за кордон у службові відрядження і яким для роботи або розваг потрібен доступ в інтернет. За допомогою цього роутера можна знизити витрати на доступ в інтернет в інших країнах, отримавши його за тарифами значно нижчими, ніж якщо ви використовуватимете SIM-карту українського оператора з тарифами на передачу даних у роумінгу. Для цього звичайно ж роутер має бути активна роумінгова хмарна VSIM карта. GlocalMe G4 Pro забезпечує високі швидкості передачі даних при використанні звичайної СІМки, так і при активній хмарній VSIM. Він дозволить заощадити кошти, які ви зможете витратити не на доступ в інтернет, а на екскурсії, місцеві ресторани або шопінг.

Придбати GlocalMe G4 Pro (Black) →

Придбати GlocalMe G4 Pro (White) →

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ваші П.І.Б.
E-mail
Відгук
Рейтинг